PACTA 23

Tekst: Magnus B. Guderud, PACTA

Et nytt PACTA, det 23. i rekken, er på vei fra trykkeriet og vil slå inn over Nova som en bølge denne uken. En mannsterk redaksjon på rundt 40 medlemmer har jobbet knallhardt for å produsere Pactas utgave om internasjonale muligheter. Det er nyttig med internasjonale erfaringer, og mulighetene er mange.

Pacta23Gjennom 84 sider med gode artikler gir vi deg blant annet en guide til hvordan du kan ta utveksling til utlandet, og vi har undersøkt hvordan det er å være utvekslingsstudent til Norge. Vi ønsker å oppfordre alle jusstudenter å vurdere et semester ute. Dette gir nyttige erfaringer og gode opplevelser. I tillegg gir det bedre muligheter for en internasjonal karriere senere.

Vi har også flere selskaper i Oslo som tilbyr gode muligheter for utenlandsopphold, gjennom en stilling hos dem. Vi har snakket med DLA Piper, Wikborg Rein og Hydro. Dette er bare noen gode eksempler på mangfoldet av muligheter vi har i vår egen by. Med så gode muligheter er det bare å ta bevisste valg, så er du straks i det store utland. 

I januar var en reisegruppe på 24 studenter med Navigo til Singapore. Turen var fantastisk, og blir inngående beskrevet i fire reisebrev, skrevet med innlevelse og entusiasme. Du kan lese om besøk til flere store norske og utenlandske selskaper, i tillegg til hyggelige sosiale stunder og andre opplevelser for livet. Nå kan du bare glede deg til du også får muligheten til å bli en navigoianer på neste tur.

Utgavens pensumrelevante artikkel gir bredere innsikt i hvordan norsk rett blir påvirket av internasjonale institusjoner og rettsutvikling. Den økte internasjonale påvirkningen på norsk rett gir stadig større overførbarhet, og igjen større muligheter til å ta med seg sin norske juridiske kompetanse over til arbeid i utlandet.

Vi har også besøkt den norske ambassaden i Singapore, der fungerende stasjonsleder gir oss et godt innblikk i arbeidsoppgavene og hverdagen i UD som utstasjonert. Dette er virkelig interessant arbeid, alle som vil reise burde vurdere nærmere.

Rett borti gaten, for Nova, har vi Fuglen. De har sett de internasjonale mulighetene på en litt annen måte, og tatt sitt norske kaffekonsept med til Tokyo. Videre planlegges det utvidelse til New York. Det er virkelig fascinerende hvordan noen tør å satse. Mange norske gründere har nok mye å lære når det gjelder å prøve seg i utlandet.

I tillegg har vi internasjonalt inspirerte oppskrifter. Nils-Erik har skrevet et meget lesverdig kåseri om hypotetisk arbeid i utlandet. Vi har dekket ELSAs store internasjonale konferanse i Oslo om hatefulle ytringer på nett. Vi har vært hjemme hos professor Jo Stigen. Vi forteller om mulighetene du får gjennom Femmes mentorordning. Og til slutt har vi selvfølgelig våre faste innslag: quiz, radarpar, finurlige fakta, JSU informerer og Pacta spør.

Vi mener dette burde være en utgave de fleste vil få mye ut av, og ser med glede frem til alle tilbakemeldinger.

God lesning!
På vegne av redaksjonen
Magnus B. Guderud

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Foreninger, PACTA, Redaksjonen, Studentforening og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s